Zonnepanelen op het dak van Kortmann depot

Duurzaamheid: Zonnepanelen

In 2019 is onze kunstopslag (depot) uitgebreid. In totaal beschikken wij nu over ruim 12.500 m2 kunstopslag en beheren wij onze eigen zagerij, emballage, kantoren, viewingroom, vergaderruimte en kantines.

Tegelijk met de uitbreiding hebben wij er in 2019 ook voor gekozen om ons pand te verduurzamen. Een van de maatregelen die wij hiervoor genomen hebben is het plaatsen van 2.500 zonnepanelen op het dak van ons depot.

Tachtig procent van de opgewekte energie wordt gebruikt voor het voorzien van ongeveer 190 huishoudens. Twintig procent wordt door ons zelf gebruik voor de LED-verlichting, de stroomvoorziening in het gehele pand en het klimaatsysteem van het depot. Hierdoor is het pand niet alleen zelfvoorzienend, maar is ons depot ook geheel CO2-neutraal.

Eind 2020 zal er nog eens 7.500 m2 aan geklimatiseerde en beveiligde kunstopslag beschikbaar zijn in onze nieuwste aanbouw die op dit moment wordt gerealiseerd. Deze aanbouw wordt naar de modernste maatstaven gebouwd, op gebied van zowel veiligheid als milieu. De buitenzijde van deze nieuwbouw wordt bovendien voorzien van nog eens 2.000 zonnepanelen. Hiermee wordt ook de nieuwe kunstopslag voorzien van groene stroom en gaat het tevens méér opleveren voor andere huishoudens.

Benieuwd naar onze kunstopslag? Neem contact met ons op voor meer informatie.