Nieuwbouw van onze kunstopslag 2020

Aan het einde van 2020 staat de oplevering van de volgende uitbreiding van het Kortmann depot gepland. Onze laatste uitbreiding werd in 2019 opgeleverd. Met deze extra meters beoogde Kortmann dat wij voldoende opslagcapaciteit zouden hebben tot en met 2021. Wij werden echter positief verrast en al snel was de opslag volledig verhuurd. Omdat wij verwachten dat de vraag naar kunstopslag toeneemt – door onder andere Brexit – is  Kortmann sneller dan verwacht van start is gegaan met een nieuwe uitbreiding en hiermee komt  een aanvullende 7.500 m2 geklimatiseerde en beveiligde kunstopslag beschikbaar.

Anders dan ons huidige depot zullen wij de hoogte in gaan bouwen: het nieuwe pand wordt maar liefst zes verdiepingen hoog. De betonnen muren van het gebouw worden voorzien van isolatiemateriaal ter bevordering en beheersing van het klimaat aan de binnenzijde en het afhouden van ongedierte en insecten. De vier muren en het dak worden voorzien van 2.000 zonnepanelen. Een gedeelte van de opgewekte zonne-energie wordt door onszelf gebruikt voor de stroomvoorzieningen in de kantoren, de zagerij en het depot. De rest van de stroom zal door het elektriciteitsnet gebruikt worden om huishoudens van groene stroom te voorzien.

Het klimaat in het gebouw zal worden gereguleerd door een speciaal klimaatbeheersingssysteem. Dit systeem wordt verwarmd en gekoeld middels twee CO2-neutrale luchtwarmtepompen die zijn aangesloten op de zonnepanelen. Het klimaatsysteem bestaat uit twee delen: vloerverwarming die door het gehele pand op alle verdiepingen wordt aangelegd en een luchtsysteem. Het gebruikte klimaatsysteem wordt hierdoor niet aangedreven door fossiele stoffen, wat het systeem economisch en ecologisch duurzaam maakt. Ter preventie van stofvorming worden alle vloeren voorzien van een speciaal stofvrij laagje. Dit alles zorgt ervoor dat onze gehele opslag straks voldoet aan de hoogste kwaliteit kunstopslag naar museale maatstaven.

Mocht u interesse hebben in kunstopslag bij Kortmann, of benieuwd zijn naar de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.