Groene Samenwerking met Zonnigdak

Kortmann Art Packers & Shippers en Ben Oostdam van Zonnigdak hebben de handen ineengeslagen om een nieuw tijdperk van energie-efficiëntie in te luiden. Hun samenwerking heeft geleid tot een geavanceerd energiesysteem voor opslag, ook wel bekend als een BESS (Battery Energy Storage System), dat de manier waarop we hernieuwbare energie benutten en gebruiken, zal revolutioneren.

Het hart van dit geavanceerde BESS-systeem is een uitgestrekt zonnepanelenveld van 5000 panelen, dat onvermoeibaar werkt om de energie van de zon overdag vast te leggen. Maar de echte magie ligt in wat er daarna gebeurt: het systeem slaat deze overtollige zonne-energie op, zodat geen kostbare zonnestraal verloren gaat.

In de nacht komt de opgeslagen energie in actie, reguleert de temperatuur van de faciliteit en laadt elektrische voertuigen op. Het is een game-changer voor het gebruik van duurzame energie. Maar de voordelen houden daar niet op: eventuele overtollige elektriciteit kan tegen een gunstig tarief terug worden gevoed naar het elektriciteitsnet, waarmee een waardevolle bijdrage wordt gevoerd aan het bredere ecosysteem van duurzame energie.

Laten we nu wat dieper ingaan op de specificaties van dit opmerkelijke systeem:

1. Omvang: De BESS is ongeveer zo groot als een grote zeecontainer, compact en efficiënt.

2. Opslagcapaciteit: Met een aanzienlijke opslagcapaciteit van 2 MWh (megawattuur) is het gelijk aan de energiecapaciteit van 400 kleine thuisbatterijen.

3. Vermogenscapaciteit: Met 1 MW (megawatt) aan vermogenscapaciteit is dit systeem een geduchte speler in het domein van duurzame energieopslag.

Deze investering is niet slechts een sprong, maar een reuzenstap voorwaarts in het streven van Kortmann naar duurzaamheid en het overkoepelende doel om de milieubelasting te verminderen. Het bedrijf is buitengewoon trots om het voortouw nemen naar een meer milieuvriendelijke toekomst en hoopt anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

Voor degenen die enthousiast zijn om op de hoogte te blijven van deze reis naar duurzaamheid, houd onze sociale-mediakanalen en website in de gaten. We zullen meer nieuws en updates delen en u dichter bij de milieubewuste revolutie brengen die zich ontvouwt bij Kortmann Art Packers & Shippers.

Blijf op de hoogte terwijl we de zonnestralen omzetten in een schonere, meer duurzame toekomst.