Transport


Kunsttransport is een kunst op zich. Er dient strikt gehouden te worden aan specifieke veiligheids- en voorzorgsmaatregelen voorafgaand en tijdens het transport. Kortmann heeft speciale transportwagens uitgerust met de nieuwste techniek om aan deze eisen te voldoen. Onze wagens houden de temperatuur optimaal, beperken trillingen tot het minimum en beschikken over een geavanceerd alarmsysteem. Uiteraard zijn niet slechts de technische aspecten van belang. We hebben gekwalificeerde art handlers in dienst die elk object bij het in- en uitladen de aandacht geven die het nodig heeft. Indien gewenst kunnen onze art handlers uw objecten ook voor u in- en uitpakken en/of installeren. U kunt er zeker van zijn dat onze art handlers ervoor zorgen dat uw kunst veilig op de plaats van bestemming aankomt.

U heeft tevens de mogelijkheid om uw objecten te verzekeren tijdens het transport. U kunt ons hierover altijd contacteren en vragen naar de mogelijkheden.

Douane


Ook bij transport buiten de EU kunt u op ons rekenen. Kortmann is door de douane getoetst en gecertificeerd als ‘Authorized Economic Operator’ (AEO). Dit certificaat houdt in dat wij beschikken over de kennis en vergunningen die nodig zijn om alle douaneformaliteiten voor u te regelen. Wij verzorgen import en export aangiftes, tijdelijke opslag met vrijstelling van BTW, transitvervoer tussen douanelocaties en het afhandelen en aanvragen van een ATA CARNET. Bij de aanvraag van een vergunning ten behoeve van transport van cultuurgoed of CITES kunnen wij u ook assisteren of zelfs geheel voor u verzorgen.

 

Verdere specificaties


Al onze wagens zijn uitgerust met

  • Advanced Climate Control
  • Luchtveringssysteem
  • Hydraulische laadklep
  • Bevestigingspunten om lading vast te zetten
  • Zitplaats voor één koerier
  • Track-and-Trace (Trackingsystem)