Voor uw kunst bieden wij het beste transport

Voor het versturen van kunst wilt u natuurlijk het best mogelijke transport regelen. Nationaal en internationaal kunsttransport is een kunst op zich, waar wij alles van weten. Kortmann uit Hoofddorp, dicht bij Amsterdam, houdt zich als kunsttransportbedrijf strikt aan specifieke veiligheids- en voorzorgsmaatregelen voor kunstvervoer, zowel voorafgaand als tijdens het vervoeren van kunst. Wij hebben speciale transportwagens voor het transport van kunstwerken, die zijn uitgerust met de nieuwste techniek om aan deze eisen te voldoen. Onze wagens houden de temperatuur optimaal, beperken trillingen tot het minimum en beschikken over een geavanceerd alarmsysteem dat uw kunst beveiligt tijdens het vervoeren. Waar ter wereld uw kunstwerk ook naartoe gebracht mag worden: wij zorgen dat het versturen van uw kunst, zowel nationaal én internationaal, altijd met uiterste zorgvuldigheid gebeurd.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw kunst verdient veilig transport

Uiteraard zijn niet alleen de technische aspecten van belang bij het vervoeren van kunst. Wij hebben als kunsttransportbedrijf gekwalificeerde art handlers in dienst die elk object bij het in- en uitladen de aandacht geven die het nodig heeft. Indien gewenst kunnen onze experts naast het vervoeren van uw kunst ook uw objecten voor u in- en uitpakken en/of kunst installeren. Onze specialisten zorgen er altijd voor dat uw kunst veilig op de plaats van bestemming aankomt.

Al onze wagens voor kunstvervoer zijn uitgerust met:

  • Advanced Climate Control
  • Luchtveringssysteem
  • Hydraulische laadklep
  • Bevestigingspunten om lading vast te zetten
  • Zitplaats voor één koerier
  • Track-and-Trace (Trackingsystem)

We vertellen u als kunsttransportbedrijf graag meer over de wagens die wij voor het versturen van kunst inzetten.

Ons kunsttransportbedrijf is AEO-gecertificeerd

Ook bij transport van kunstwerken buiten de EU kunt u op ons rekenen. Ons kunsttransportbedrijf is door de douane getoetst en gecertificeerd als ‘Authorized Economic Operator’ (AEO). Dit certificaat houdt in dat wij beschikken over de kennis en vergunningen die nodig zijn om alle douaneformaliteiten voor internationaal kunsttransport voor u te regelen. Wij verzorgen import- en exportaangiftes, tijdelijke opslag met vrijstelling van BTW, transitvervoer tussen douanelocaties en het afhandelen en aanvragen van een ATA CARNET. Bij de aanvraag van een vergunning ten behoeve van transport van kunst, cultuurgoed of CITES kunnen wij u ook assisteren. Als u een specifieke vraag over douanezaken in verband met het grensoverschrijdend vervoeren van kunstwerken heeft, neemt u contact met onze experts in kunstvervoer op.

Schakel ons in voor kunstvervoer

Heeft u interesse in onze hulp bij het versturen van uw kunst binnen de EU? Of wilt u meer weten over internationaal kunsttransport om een schilderij naar het buitenland te verzenden? Wanneer u kunst door ons kunsttransportbedrijf wilt laten versturen of uw collectie wilt laten opslaan, horen we dat graag van u. Ook wanneer u andere vragen heeft omtrent het vervoeren van uw kunst, neemt u gerust contact met ons op. Ons team beantwoordt al uw vragen met betrekking tot het opslaan van kunst en het transport van kunstwerken met plezier.